När du söker efter något på YouTube, tittar webbplatsens sökalgoritm på en mängd olika faktorer för att hitta de mest relevanta videorna.

Först tittar YouTube på sökorden du har angett och jämför dem med titlar, beskrivningar och taggar för videor på webbplatsen. Algoritmen tittar också på antalet visningar, gilla-markeringar och kommentarer en video har för att hjälpa till att avgöra dess popularitet.

Därefter överväger YouTube hur länge användare tittar på en video och hur ofta de återvänder till den. Om folk tittar på en video hela vägen eller fortsätter att komma tillbaka till den, signalerar det till YouTube att det är en bra video.

Slutligen kontrollerar YouTube om andra webbplatser länkar till videon. Om andra webbplatser länkar till det betyder det att det troligen är en video av hög kvalitet eftersom de inte vill länka till något dåligt.

Hur du optimerar dina YouTube-videor för bättre sökresultat
För att säkerställa att dina YouTube-videor är optimerade för bättre sökresultat, följ dessa tips från Google.

Skapa först en stark titel som korrekt beskriver videons innehåll. Rubriken ska vara tydlig och koncis och innehålla relevanta sökord.

Skriv sedan en beskrivning av din video som innehåller ytterligare sökord och fraser. Beskrivningen ska ge tittarna en uppfattning om vad videon handlar om och locka dem att titta på den.

Lägg slutligen till taggar till din video. Taggar är ord eller fraser som beskriver innehållet i din video. Om du inkluderar relevanta taggar hjälper YouTube att förstå vad ditt videoklipp handlar om och gör det mer troligt att det visas i sökresultaten.

Vad är inte tillåtet på YouTube?
Det finns några saker som inte är tillåtna på YouTube, som nakenhet, våld och hatretorik. Nakenhet inkluderar allt sexuellt innehåll eller partiell nakenhet, medan våld inkluderar allt grafiskt eller blodigt innehåll. Hatretorik är allt som främjar diskriminering eller trakasserar en individ eller grupp baserat på deras ras, religion, kön etc.

Även om YouTube har några riktlinjer gällande vad som är och inte är tillåtet på webbplatsen, förlitar de sig i slutändan på att deras användare flaggar innehåll som bryter mot dessa regler. Om du stöter på något på YouTube som du anser bryter mot reglerna kan du rapportera det genom att klicka på ”flagga”-ikonen under videon.