Bredband via Ethernet eller Kabel

Bredband över Ethernet (BoE) eller kabel är en typ av bredbandsanslutning till internet som använder koaxialkablar för att ansluta till internet. BoE är snabbare än uppringt internet och kan nå hastigheter på upp till 100 Mbps. Kabelinternet är allmänt tillgängligt i Sverige och är ofta ihopkopplade tillsammans med TV-tjänster.

Bredband via kabeltv-nätet

Bredband via kabel-tv-nätet är ett utmärkt alternativ för den som vill ha höghastighetsinternet utan att behöva oroa sig för en fast telefon. Den här typen av bredband använder den befintliga infrastrukturen i kabel-TV-nätverket för att leverera höghastighetsinternet till ditt hem. Allt du behöver är ett kabelmodem och du är igång.

En fördel med bredband via kabel-tv-nätet är att det är allmänt tillgängligt. De flesta har tillgång till den här typen av bredband, särskilt om de bor i tätort. Dessutom är det i allmänhet väldigt snabbt och pålitligt. En annan fördel är att det är relativt prisvärt.

Det finns några nackdelar att tänka på också. En är att det kan vara långsammare än andra typer av bredband, som fiberoptik. Dessutom, om din kabel-TV slocknar, gör din internettjänst det också.

Allmänt om Ethernet

Ethernet är en typ av datornätverkskabel som har funnits sedan 1970-talet. Ethernet-kablar används för att ansluta enheter som datorer, skrivare och servrar till varandra och till internet. Ethernet-kablar finns i olika längder och hastigheter, och hastigheten på en Ethernet-anslutning är vanligtvis snabbare än en Wi-Fi-anslutning.