SEO är ett område som ständigt utvecklas, och det kan vara svårt att hänga med i de senaste förändringarna. Om du vill att din webbplats ska rankas högt på sökmotorerna måste du optimera den för sökmotorer. Här är 10 verktyg som hjälper dig att göra just det:

1. Google Search Console: Detta kostnadsfria verktyg från Google ger dig insikter om hur din webbplats presterar på Google-sökning. Det hjälper dig också att felsöka eventuella problem som kan hindra din webbplats från att rankas högre.

2. Bing Webmaster Tools: I likhet med Google Search Console är Bing Webmaster Tools ett gratisverktyg från Microsoft som ger dig insikter om hur din webbplats presterar på Bing-sökning. Det hjälper dig också att felsöka eventuella problem som kan hindra din webbplats från att rankas högre.

3. Yoast SEO: Yoast SEO är ett WordPress-plugin som gör det enkelt att optimera din webbplats för sökmotorer. Den har ett lättanvänt gränssnitt som gör det så att alla kan optimera sin webbplats på några minuter.

4. SEMrush: SEMrush är ett verktyg som hjälper dig att undersöka dina konkurrenters sökmarknadsföringsstrategier. Du kan ta reda på vilka sökord de riktar in sig på, se deras AdWords-kampanjresultat och till och med se hur mycket trafik de får från sociala medier.

5. Google Keyword Planner: Detta är ett gratisverktyg från Google som du kan använda för att ta reda på hur många personer som söker efter dina sökord. Den visar dig också deras geografiska läge och konkurrensnivån.

6. Keywordtool.io: Detta är ett annat gratis sökordsverktyg som visar hur många som söker efter dina sökord på Google, Bing och Yahoo. Det ger dig också en lista över relaterade sökord och deras sökvolym.

7. Moz Open Site Explorer: Detta är ett verktyg från Moz som visar hur många bakåtlänkar din konkurrent har. Den visar dig också ankartexten, Alexas betyg och sociala delningar.

8. SpyFu: Detta är ett betalt sökordsforskningsverktyg för SEO. Du kan använda den för att ta reda på hur många som söker efter dina sökord på Google och andra sökmotorer. Den visar dig också deras geografiska läge, konkurrensnivå och en månatlig genomsnittlig CPC.

9. Ubersuggest: Det här verktyget visar en lista över relaterade sökordsidéer och deras sökvolym. Det är ett mycket praktiskt verktyg när du behöver brainstorma några nya nyckelord för ditt innehåll.

10. Niche Finder: Detta är ett gratis sökordsforskningsverktyg från SEO Book. Det är ett bra sätt att hitta nischrelaterade sökord som dina konkurrenter rankar efter. Det ger dig också deras sökvolym och konkurrensnivå.