Får du ut det mesta av dina onlinekonverteringar?

Får du ut det mesta av dina onlinekonverteringar?

7Vad är onlinekonverteringar? I enklaste termer sker en konvertering när någon vidtar en önskad åtgärd på din webbplats – som att göra ett köp eller prenumerera på din e-postlista. Om du inte ser de resultat du vill ha av din onlinenärvaro kan det vara dags att titta närmare på din konverteringsfrekvens.

Det finns ett antal faktorer som kan påverka din konverteringsfrekvens, från designen av din webbplats till hur du presenterar dina produkter eller tjänster. Om du vill tjäna mer på dina onlineinsatser är det viktigt att förstå vad som påverkar konverteringar och hur du kan göra ändringar för att förbättra resultaten. Om du vill tjäna mer pengar på din webbplats måste du se till att den är enkel att använda och navigera. Om besökaren inte kan hitta det de letar efter kommer de sannolikt att lämna utan att vidta några åtgärder.

Det finns några viktiga saker du kan göra för att se till att din webbplats är enkel att använda:
– Använd tydlig och koncis text så att besökare enkelt kan hitta det de letar efter
– Använd enkel navigering så att besökare enkelt kan hitta runt
– Använd bilder och videor sparsamt, eftersom för många kan få din webbplats att framstå som rörig och förvirrande

Genom att göra några enkla ändringar kan du göra din webbplats mer användarvänlig och öka dina chanser att tjäna mer pengar online.

Här är några fler tips för att öka antalet konverteringar på din webbplats:

1. Se till att din webbplats är designad för konverteringar. Det innebär att ha en genomtänkt layout med lättanvänd navigering och tydliga uppmaningar.

2. Använd övertygande texter och Calls to Action (CTA) för att uppmuntra besökaren att vidta önskad åtgärd. Gör det tydligt vad du vill att de ska göra och varför det är i deras bästa intresse.

3. Använd bilder och videor (i rimlig mängd) för att förbättra användarupplevelsen och lägga till visuellt intresse. Människor är mer benägna att engagera sig med innehåll som är visuellt tilltalande.

4. Inkludera tydliga uppmaningar på hela din webbplats för att få fler konverteringar.

5. Skapa målsidor som är speciellt utformade för att omvandla besökare till kunder.

6. Erbjud en gratis provperiod eller demo av din produkt så att folk kan se värdet innan de förbinder sig att köpa den.

7. Håll din webbplats fräsch med nytt innehåll, kampanjer och erbjudanden för att skapa mer intresse.

8. Använd specifika CTA:er som är relevanta för sidan där du vill att besökarna ska konvertera. Till exempel, om du vill öka försäljningen, inkludera en CTA för din kassasida.

9. Använd dynamiska CTA för att göra det tydligt vart besökarna ska gå härnäst. Om de finns på en produktsida kanske du vill erbjuda dem en kupong eller gratis frakt.

10. Testa din CTA-text. Om du inte får de resultat du vill ha kan du prova olika meddelanden.

11. Se till att din webbplats laddas snabbt. Om det tar för lång tid att ladda, blir besökarna otåliga och går vidare.

12. Överanvänd inte popup-fönster eller in-line-blockannonser. Om du använder dem, se till att de är relevanta för din webbplats och tillför ett värde till dina besökares upplevelse.

13. Se till att din CTA-knapp är tillräckligt stor för att enkelt kunna klickas på.

14. Se till att CTA-knappen använder en färg som sticker ut på din sida.

15. Använd relevanta bilder för att hjälpa dig hitta poängen med din CTA.

16. Se till att dina knappar och CTA är konsekventa på alla sidor på din webbplats.

17. Låt inte dina besökare göra för mycket arbete. Gör det enkelt för dem att registrera sig, prenumerera eller ladda ner det du erbjuder.

18. Använd negativt mellanslag för att dra ögat till din CTA-knapp.

19. Om du har en fysisk produkt, använd en CTA-knapp för att länka dina besökare till en onlinebutik.

20. Använd en nedräkningstimer när du erbjuder något gratis eller till ett lågt pris.

21. Gör dina uppmaningar tydliga och specifika.

22. Använd bilder som är relevanta och av hög kvalitet.

23. Håll texten på din webbplats kort och rakt på sak.

24. Se till att du tillhandahåller detaljerad information om dina produkter eller tjänster, inklusive specifikationer, garantidetaljer och mer.

25. Visa vittnesmål och recensioner.

26. Optimera din webbplats för mobila enheter, särskilt om du riktar dig till kunder som sannolikt kommer att leta efter information om produkter eller tjänster på sina telefoner eller surfplattor.

Sammanfattningsvis
Om du vill tjäna mer pengar online är en av de bästa sakerna du kan göra fokusera på att öka din omvandlingsfrekvens. Per definition är din omvandlingsfrekvens procentandelen besökare på din webbplats som vidtar åtgärder och blir betalande kunder.

Det finns ett antal sätt du kan gå för att öka din omvandlingsfrekvens, och vilket tillvägagångssätt du använder beror på dina specifika affärsmål. Men några allmänna tips som kan hjälpa över hela linjen inkluderar: se till att din webbplats är användarvänlig och lätt att navigera; ha starka uppmaningar till handling; erbjuda incitament som rabatter eller gratis frakt; och se till att din prissättning är konkurrenskraftig.

Tänk på att även en liten ökning av din omvandlingsfrekvens kan ha en stor inverkan på resultatet. Låt oss till exempel säga att du driver en e-handelsbutik som ger 10 000 kr per månad i intäkter. Om du kan öka din omvandlingsfrekvens med bara 5 % betyder det ytterligare 500 kr i försäljning varje månad. Det är mer än 6 000 kr per år i extra intäkter för en relativt liten insats från din sida.