Python

Python är inte ditt genomsnittliga programmeringsspråk. Den skapades av Guido van Rossum i slutet av 1980-talet och har kontinuerligt förbättrats sedan dess. Python är nu ett av de mest populära programmeringsspråken i världen, och det används i en mängd olika applikationer.

Fördelarna med att lära sig Python

Python är ett kraftfullt programmeringsspråk som används flitigt i många branscher idag. Python är lätt att lära sig för nybörjare och har många moduler och bibliotek som möjliggör robust programmering. Python är ett mångsidigt språk som kan användas för webbutveckling, vetenskaplig beräkning, artificiell intelligens och mer. Och slutligen, Python är öppen källkod, vilket innebär att vem som helst kan bidra till dess utveckling.

Python – lätt att lära sig

Python är ett populärt språk som är efterfrågat av arbetsgivare. Det används ofta som ett skriptspråk för webbapplikationer, som Google App Engine. Python är också relativt lätt att lära sig jämfört med andra programmeringsspråk. Python har en mycket tydlig och koncis syntax, vilket gör den perfekt för nybörjare. Det är även en av anledningarna till att det tolkade, allmänna programmeringsspråket på hög nivå har blivit populärt på sistone. Till exempel är många stora redaktörer som Sublime Text och Visual Studio Code skrivna i Python.